A27: weekendafsluiting tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem; 26-29 april

Asfalteringswerkzaamheden op de A27Asfalteringswerkzaamheden die in maart zijn uitgevoerd op de A27 tussen Gorinchem en Hooipolder. Eind april vinden opnieuw asfalteringswerkzaamheden plaats, maar nu in de andere rijrichting van Hooipolder naar Gorinchem.
12-04-2024
192 keer bekeken

Van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur is de A27 richting Utrecht dicht tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. In dit weekend voert aannemerscombinatie ALSÉÉN in opdracht van Rijkswaterstaat grootschalig onderhoud uit aan de A27.

In maart zijn deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden begonnen. In 2024 zullen er nog meerdere weekendafsluitingen nodig zijn.

Wat gaan we doen?

Tijdens de weekendafsluiting asfalteren we delen van de snelweg opnieuw of brengen een nieuwe toplaag aan. Daarnaast vindt klein onderhoud plaats en voeren we onderzoeken uit. We doen deze werkzaamheden vooruitlopend op de verbredingswerkzaamheden, zodat de weg in goede conditie is en we zo min mogelijk extra verkeershinder veroorzaken tijdens de verbredingsperiode.

Afsluiting en hinder

Van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur is de A27 richting Utrecht dicht tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem.

Het verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de A59, A2 en A15 of via de A59, A16, N3 en A15. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322/N283 en N267 naar de A59. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

De afsluiting valt samen met Koningsdag. Afsluitingen plannen we zo veel mogelijk in verkeersluwe periodes, zoals weekenden en vakanties. Gezien de grote hoeveelheid (weekend)werkzaamheden in 2024 is maar een beperkt aantal weekenden beschikbaar voor werkzaamheden. Vandaar dat we genoodzaakt zijn wegwerkzaamheden te plannen in weekenden rondom feestdagen, zoals Koningsdag en Hemelvaartsdag.

Omleidingskaart met daarop de afsluiting en de omleidingen aangegeven
Omleidingskaart tijdens werkzaamheden A27 van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem.

Fietsers, voetgangers en openbaar vervoer

Fietsers en voetgangers hebben tijdens de afsluiting van de A27 tussen Hooipolder en Gorinchem gewoon doorgang over de fietspaden van de Merwedebrug en de Keizersveerbrug. 

Het openbaar vervoer richting Gorinchem kan het gehele weekend niet over de Merwedebrug rijden. Het openbaar vervoer kan wel over de Keizersveerbrug rijden. Check voor vertrek de actuele dienstregeling van de vervoersmaatschappijen Connexxion en Arriva

Wegverbetering A27 

De onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van het project Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tussen 2024 en 2031 verbetert Rijkswaterstaat de A27 Houten - Hooipolder met extra rijstroken en spitsstroken, de bouw van drie nieuwe bruggen en de renovatie en uitbreiding van één brug. Aannemerscombinatie De Groene Waarden voert de verbetering van het noordelijke gedeelte (Houten - Everdingen) uit. Aannemerscombinatie ALSÉÉN voert de verbetering van het zuidelijke gedeelte (Everdingen - Hooipolder) uit. 

Meer informatie

Voor actuele informatie over afsluitingen en omleidingen kijk op rwsverkeersinfo.nl. Met vragen of klachten kunt u terecht bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen