A27: weekendafsluiting eind maart (Paasweekend)

Wegwerkers bezig met werkzaamheden op het asfaltIn het paasweekend vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de A27 tussen Hooipolder en Gorinchem. Fotografie: Studio Retouched.
25-03-2024
246 keer bekeken

In 2024 voert aannemerscombinatie ALSÉÉN grootschalig onderhoud uit aan de A27 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Hooipolder. Hiervoor zijn in 2024 meerdere weekendafsluitingen nodig.

In het weekend van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april (Paasweekend) vinden  grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem.

Wat gaan we doen? 

Tijdens de weekendafsluiting asfalteren we delen van de snelweg opnieuw, brengen we nieuwe detectielussen aan en verbeteren we de belijning op de weg. Daarnaast vindt er  klein onderhoud plaats. We voeren deze werkzaamheden uit vooruitlopend op de verbredingswerkzaamheden, zodat de weg in goede conditie is en we zo min mogelijk extra verkeershinder veroorzaken tijdens de verbredingsperiode. 

Afsluitingen en hinder

Van vrijdag 29 maart 21.00 uur tot maandag 1 april 05.00 uur is de A27 richting Utrecht dicht tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. 

Het verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de A59 en de A2 of via de A59, A16, N3 en A15. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322 naar de A2. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. 

Vanwege de veiligheid voor tegenoverliggend verkeer sluiten we dit weekend  tijdens verschillende periodes ook de linker rijstrook van de A27 richting Breda af. Dit kan extra hinder opleveren voor weggebruikers. Deze afsluiting wordt aangegeven met rode kruizen boven de weg.

Fietsers en voetgangers hebben tijdens de afsluiting van de snelweg A27 tussen knooppunt Hooipolder en Gorinchem gewoon doorgang over de fietspaden van de Merwedebrug en de Keizersveerbrug.

Het OV kan tijdens de weekendafsluiting niet over de Merwedebrug rijden, maar moet omrijden. Busverkeer kan wel via de oprit Geertruidenberg (20) over de A27 en de Keizersveerbrug rijden tot afrit Nieuwendijk (22). Check voor vertrek de actuele dienstregeling van de vervoersmaatschappijen Connexion en Arriva.

Omleidingskaart met daarop aangegeven de afsluiting tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem en de omleidingsroute.
Omleidingskaart tijdens werkzaamheden A27 van vrijdag 29 maart 21.00 tot maandag 1 april 2024 05.00 uur tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem.

Wegverbetering A27 

De onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tussen 2024 en 2031 verbetert Rijkswaterstaat de A27 Houten - Hooipolder met extra rijstroken en spitsstroken, de bouw van drie nieuwe bruggen en de renovatie en uitbreiding van één brug. Aannemerscombinatie De Groene Waarden voert de verbetering van het noordelijke gedeelte (Houten - Everdingen) uit. Aannemerscombinatie ALSÉÉN voert de verbetering van het zuidelijke gedeelte (Everdingen - Hooipolder) uit. In 2024 starten de eerste werkzaamheden voor de verbetering van knooppunt Hooipolder. 

Meer informatie

Voor actuele informatie over afsluitingen en omleidingen kijk op www.rwsverkeersinfo.nl. Met vragen of klachten kunt u terecht bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen