Nieuw asfalt op A27 Gorinchem - Werkendam

Twee freesmachines aan het werk op de A27
19-03-2024
227 keer bekeken

Afgelopen weekend (15-18 maart 2024) is het asfalt op de A27 tussen knooppunt Gorinchem en Werkendam vervangen. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. Er is veel werk verzet: asfalt is gefreesd, detectielussen zijn vervangen en nieuw asfalt is aangebracht.

Luchtfoto van de werkzaamheden op de A27 tussen knooppunt Gorinchem en Werkendam

Hier werden drie freesmachines ingezet waarbij zo'n 3000 ton freesasfalt vrijkwam. Dit freesasfalt gaat per schip naar Amsterdam waar het wordt gezeefd, zodat het geschikt is om opnieuw te gebruiken bij de productie van asfalt. Nadat het asfalt was verwijderd zijn 14 detectielussen vervangen. Deze lussen tellen het aantal voertuigen en meten de snelheid die gereden wordt. Als de lussen constateren dat het drukker wordt en verkeer langzamer rijdt, tonen de matrixborden een snelheid die lager is dan de maximaal toegestane snelheid. Daarna is met drie machines 3000 ton nieuw asfalt (ZOAB) aangebracht waarin voor een deel freesasfalt is hergebruikt. 
 
Machines bezig met het aanpassen van het asfalt op de a27

In 2024 wordt in fases het asfalt op de A27 tussen knooppunten Everdingen en Hooipolder vervangen. De komende jaren is tijdens de werkzaamheden voor de verbetering van de snelweg daardoor weinig onderhoud op dit weggedeelte aan de bestaande weg nodig. Ook op de A27 tussen Houten en Everdingen vinden (onderhouds)werkzaamheden plaats.

Zie de hinderkaart voor een overzicht van de werkzaamheden die nu bekend zijn.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen