Bomen verwijderen nabij knooppunt Hooipolder

Luchtfoto van knooppunt Hooipolder met daarop de visualisatie van de toekomstige nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 richting Gorinchem.Visualisatie van de toekomstige situatie bij knooppunt Hooipolder met een nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 richting Gorinchem.
05-02-2024
647 keer bekeken

Om ruimte te maken voor de verbetering van de A27 en de aanpassingen van knooppunt Hooipolder verwijderen we in februari en maart 2024 bomen langs de A27, de A59 en langs de Kloosterweg in Raamsdonksveer.

De werkzaamheden bestaan uit het zagen van de bomen en het versnipperen van hout. De stronken en wortels frezen we weg. Alle bomen die worden verwijderd, worden gecompenseerd. Na afronding van de werkzaamheden voor de verbetering van de A27 en de aanpassing aan knooppunt Hooipolder worden nieuwe bomen aangeplant.

Bomen verwijderen 

Vanaf maandag 12 februari verwijderen we bomen op de verschillende locaties langs de Kloosterweg in Raamsdonksveer en de Statendamweg in Oosterhout en aan de zuidkant van de A59. Dit werk duurt ongeveer een week. Vanaf 19 februari tot half maart werken we aan de noordkant van knooppunt Hooipolder en verwijderen we bomen bij de Kerklaan in Raamsdonksveer en op de verschillende locaties bij de A27 en A59. Een aantal bomen staat erg dicht langs de snelweg. Deze halen we op zaterdag 16 maart weg, dan is de A27 richting Breda afgesloten voor onderhoudswerk en kunnen de bomen veilig worden verwijderd. 

Werktijden en hinder

We werken op de meeste locaties van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. De werkzaamheden langs de Statendamweg voeren we uit buiten de spitstijden, tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Op deze locatie en op de Kloosterweg zijn verkeersregelaars aanwezig die het verkeer veilig langs het werk leiden. Op zaterdag 16 maart werken we tussen 07.00 en 19.00 uur langs de A27. Op de Kerklaan maken we inritten voor bouwverkeer, zodat we met ons materieel, zoals een kraan en een trekker met aanhanger, bij de A27 kunnen komen. Het zagen, frezen en versnipperen zorgen voor geluid in de omgeving.

Kaart van Raamsdonksveer en knooppunt Hooipolder met in blauw gemarkeerd de locaties waar bomen worden verwijderd
Kaartje met in blauw gemarkeerd de locaties waar bomen worden verwijderd voor de verbetering van de A27 nabij Knooppunt Hooipolder.

Weekendafsluitingen A27 Houten – Hooipolder

Voor grootschalig onderhoudswerk op de A27 en A59 werken we in 2024 en 2025 regelmatig in weekenden. Om veilig te kunnen werken, sluiten we dan een deel van de A27 af. De eerste weekendafsluiting staat gepland van vrijdag 15 maart 22.00 uur tot maandag 18 maart 05.00 uur. De A27 richting Breda is dan afgesloten tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder.  Zie ook de Hinderkaart

Eind februari informeren we u onder andere via deze website, onze sociale media en regionale dag- en weekbladen verder over deze afsluiting en de omleidingsroutes.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen