Minister Harbers steekt schop in de grond

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zet een schop in een berg zand samen met bestuurders uit de regio, Rijkswaterstaat en bouwcombinaties ALSÉÉN en De Groene Waarden.Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zette vandaag symbolisch de schop in de grond voor de A27 Houten - Hooipolder. Hij deed dit samen met bestuurders uit de regio, Rijkswaterstaat en bouwcombinaties ALSÉÉN en De Groene Waarden.
31-01-2024
1879 keer bekeken

Na de voorbereiding de afgelopen jaren ging woensdag 31 januari bij de watertoren van Raamsdonksveer symbolisch de schop in de grond voor de verbetering van de A27 Houten - Hooipolder.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deed dit samen met bestuurders uit de regio, bouwcombinaties ALSÉÉN en De Groene Waarden en Rijkswaterstaat. Ook werd de mobiliteitscampagne #Betervanniet gelanceerd.

Zichtbare werkzaamheden

De werkzaamheden aan de A27 tussen Houten en Hooipolder worden in 2024 meer zichtbaar. Het verkeer krijgt vanaf half maart te maken met grootschalige asfalteringswerkzaamheden. Hiervoor zijn in 2024 10 weekendafsluitingen nodig. Later dit jaar volgt het werk aan nieuwe viaducten die nodig zijn voor de uitbreiding van Knooppunt Hooipolder.

Uit de file top 3

Dit symbolische startmoment vormt een belangrijke eerste stap in de aanpak van files op de A27 tussen Houten en Hooipolder. De A27 tussen Houten en Hooipolder is één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland. Deze route staat dagelijks in de file top 3. Dat wil Rijkswaterstaat samen met de regio aanpakken. Zo kan het verkeer in de toekomst beter doorrijden en zijn er minder files en sluipverkeer in de regio. Dit maakt de route niet alleen sneller, maar ook veiliger.

Mobiliteitscampagne #Betervanniet

Met de mobiliteitscampagne #Betervanniet bewegen we weggebruikers van de A27 tussen Houten en Hooipolder tot anders reizen, niet reizen of op een ander moment te reizen. Dit om de doorstroming van het verkeer tijdens de realisatie van de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder te behouden. Met deze campagne willen we de weggebruiker prikkelen om hierover na te denken.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen