Buurtcamping langs de A27

Tenten op de buurtcampingDe organisatie van de buurtcamping was ontzettend blij met de toestemming van Rijkswaterstaat om het terrein te gebruiken.
27-09-2023
805 keer bekeken

Stichting De Hagen Vianen organiseerde in het weekend van 18 tot 20 augustus een buurtcamping voor bewoners van deze wijk die direct aan de A27 ligt. Het weekend was een succes.

De buurtcamping is een pop-up kampeerterrein. Bewoners kunnen in de directe omgeving van hun woning een paar dagen bivakkeren en allerlei campingactiviteiten ondernemen. Belangrijkste doel is elkaar beter leren kennen en de saamhorigheid in de wijk stimuleren.

Ontspannen sfeer

De organisatie kijkt tevreden terug op deze eerste editie van de Buurtcamping Vianen De Hagen. Medeorganisator Ben Böing: ‘De opkomst was goed. Een mooie mix van gezinnen en uiteindelijk 35 man aan de BBQ. De onderlinge sfeer was ontspannen en we hebben de camping echt met elkaar gedraaid. Er zijn zelfs vrijwilligers voor de 2024 editie aangemeld. Dat stemt ons hoopvol voor de editie van volgend jaar.’

Terrein van Rijkswaterstaat

Voor 2024 moet nog wel een nieuwe locatie gevonden worden. Dit jaar werd het evenement gehouden op het terrein dat Rijkswaterstaat heeft aangekocht voor de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder en de aanleg van groencompensatie. Maar op het terrein komt de bouwkeet te staan voor het personeel van Rijkswaterstaat en aannemer De Groene Waarden. Zij gaan de komende jaren aan slag met de voorbereidingen en uitvoering van het noordelijke deel van het project, tussen Houten en Everdingen.

Volgend jaar andere locatie

‘Wij zijn ontzettend blij met de toestemming van Rijkswaterstaat om dit terrein te gebruiken’, aldus Ben Böing. ‘Dit was echt een unieke plek en de samenwerking met Rijkswaterstaat en De Groene Waarden heeft ons goed geholpen om er iets moois van te maken. Nu gaan we snel op zoek naar een locatie voor volgend jaar.’

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen