Verleggen hoge druk gasleiding Enexis nabij Hank

Actiewagen met pijl en gele borden op de Keizer NapoleonwegDe Keizer Napoleonweg is tijdelijk éénrichtingsverkeer om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.
10-07-2023
2063 keer bekeken

Enexis is bezig met de werkzaamheden voor het vervangen van een hogedruk gasleiding. De bestaande gasleiding ligt langs de A27 van de aansluiting Geertruidenberg tot de aansluiting Hank. Deze gasleiding moet verwijderd worden voor de verbetering van de A27.

Voordat de bestaande gasleiding verwijderd kan worden, legt Enexis een nieuwe gasleiding aan die de bestaande gasleiding vervangt.

Kaart waarop de locaties van de bestaande en nieuwe gasleiding zijn aangegeven

Tijdelijk éénrichtingsverkeer Napoleonweg en fietspad afgesloten

Om veilig te kunnen werken, wordt tijdelijk de Keizer Napoleonweg éénrichtingsverkeer voor auto’s en vrachtwagens vanaf de Kurenpolderweg naar wegrestaurant Napoleon.  Ook is het fietspad afgesloten. Fietsers kunnen ter hoogte van de Kurenpolderweg omrijden via Hank. Lokaal verkeer dat vanaf de Napoleonweg naar de Kurenpolderweg wil rijden (in zuidelijke richting) wordt omgeleid via de Keizersveerbrug op de A27 en de afrit 21 Hank in de richting van de Kurenpolderweg. De omleiding staat met borden aangegeven. De aanliggende woningen en bedrijven aan de Keizer Napoleonweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Enexis informeert de omwonenden en bedrijven  voor de start van de verschillende fasen  over de voorgenomen werkzaamheden en de eventuele hinder. 

Principetekening gestuurde boring
Principetekening gestuurde boring.

Uitvoering in fases

Enexis voert de aanleg van de nieuwe gasleiding is verschillende fasen uit. Fase 1 en 2 zijn inmiddels afgerond.

Fase 3: Tot en met 28 juli 

In deze fase wordt gewerkt langs de Keizer Napoleonweg. Enexis legt de nieuwe gasleiding aan in de berm van het fietspad. Om de werkzaamheden veilig te kunnen, is het fietspad tijdelijk afgesloten. Fietsers worden omgeleid via Hank. Ook is de Keizer Napoleonweg tijdelijk eenrichtingsverkeer. Het wegrestaurant Napoleon blijft wel bereikbaar langs 2 kanten.  Het 1-richtingsverkeer op de Keizer Napoleonweg duurt tot en met vrijdag 28 juli. Daarna wordt het weer 2-richtingsverkeer. Het fietspad langs Napoleonweg is geopend tijdens de bouwvak van maandag 31 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2023. 

Fase 4: Vanaf 21 augustus tot en met medio oktober 2023 

Voor het verleggen van de gasleiding voert  Enexis ook nog twee gestuurde boringen uit. Bij deze  gestuurde boringen wordt de gasleiding onder de Bergsche Maas en de A27 door geboord met behulp van een grote boormachine. Tijdens deze werkzaamheden is het fietspad langs de Keizer Napoleonweg opnieuw afgesloten tot medio oktober. Fietsers kunnen omrijden via Hank. 

Boormachine
Boormachine

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen