Aannemer De Groene Waarden voert veldonderzoeken uit tussen Houten en Everdingen

Hagesteinsebrug
03-07-2023
1423 keer bekeken

De aannemer van het noordelijke deel van de A27 Houten – Hooipolder, De Groene Waarden, start vanaf 5 juli met voorbereidende werkzaamheden voor de verbetering van de A27. Het gaat om veldonderzoeken op gronden naast de snelweg tussen Houten en Everdingen.

De werkzaamheden

Van 5 tot en met 7 juli 2023 vinden zowel landmetingen, sonderingen en boringen plaats in de omgeving van afrit 27 Hagenstein te Vianen. 

Met sonderen wordt het draagvermogen van de grond bepaald. Dit gebeurt door een staaf met kegelvormige punt in de grond te drukken. Dit gebeurt met een sondeerwagen die zichtbaar is op gronden langs de snelweg.

De boringen worden gedaan met een kleine boorinstallatie. Hierbij haalt de installatie monsters uit de grond, die in een laboratorium worden onderzocht. Zo kunnen we de eigenschappen van de grond bepalen. Na de boringen maken we de gaten in de grond weer zorgvuldig dicht.
 
Daarnaast doen we handboringen, waarbij we peilbuizen plaatsen om het grondwater te meten. Al dit veldonderzoek is nodig om het ontwerp voor de wegvernieuwing uit te kunnen werken.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen