Onderzoeken en inspecties tussen Everdingen en Hooipolder

Landmeters aan het werkDe aannemer van Rijkswaterstaat meet alles nauwkeurig op.
21-06-2023
1592 keer bekeken

De aannemer van het zuidelijke deel van de A27 Houten – Hooipolder, ALSÉÉN, is het voorjaar volop bezig geweest met voorbereidende werkzaamheden.

Zo heeft de aannemer aanvullende veldonderzoeken gedaan tussen Everdingen en Hooipolder. Deze onderzoeken zijn nodig om het projectgebied inclusief alle bruggen, viaducten, asfalt nauwkeurig digitaal op te meten.

Ook heeft ALSÉÉN de A27 tussen Everdingen en Hooipolder en de A59 geïnspecteerd. De inspecteurs inventariseren daarbij de huidige staat van deze snelwegen. De werkzaamheden duren tot in de zomer van 2023 en leveren enige hinder op. De – duidelijk herkenbare – inspectie-auto rijdt en stopt steeds voor korte tijd op de vluchtstrook. Dit gebeurt buiten de spits. Als de veiligheid dat vraagt, sluit Rijkswaterstaat de rechterrijstrook en vluchtstrook van de A27 en A59 voor korte tijd af. Dit gebeurt alleen ’s nachts, zodat weggebruikers er zo min mogelijk last van hebben. We vragen weggebruikers om de signalering en instructies ter plaatse op te volgen.

Meer lezen over de onderzoeken en inspecties?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen