Rijkswaterstaat en werkgeversnetwerken tekenen voor slim reizen

Bart de Mooij, Karin Weustink, Jasper Hoogeland en Zuhal Gül houden het bord vast waarop de handtekeningen zijn gezetBart de Mooij ( Zuid-HollandBereikbaar), Karin Weustink (Rijkswaterstaat), Jasper Hoogeland (GoedOpWeg) en Zuhal Gül (BrabantMobiliteitsNetwerk), zetten hun handtekening.
03-04-2023
1810 keer bekeken

Bedrijven in de buurt van de A27 Houten-Hooipolder gaan hun medewerkers stimuleren om tijdens de werkzaamheden aan de A27 Houten-Hooipolder slim te reizen. Daarvoor ondertekenden 3 regionale werkgeversnetwerken samen met Rijkswaterstaat een overeenkomst op 3 april 2023.

Al jaren staat de A27 tussen Houten en Hooipolder in de file top tien. Veel van het verkeer is werkgerelateerd; medewerkers van bedrijven in de buurt van de A27 staan nu al vaak in de file. De overlast wordt groter tijdens werkzaamheden op de A27 tussen Houten en Hooipolder. Werkgeversnetwerken Goedopweg (GOW) van de regio Utrecht, Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) van de regio Noord-Brabant en Zuid-Holland Bereikbaar (ZHB) van de regio Zuid-Holland hebben daarom in een overeenkomst met Rijkswaterstaat vastgelegd zich in te spannen om medewerkers de komende jaren slimme reiskeuzes te laten maken voor woon-werkverkeer.

Kennis met elkaar delen

De netwerken gaan samen met werkgevers in de regio aan de slag om medewerkers te verleiden met reisalternatieven. Denk aan fietsstimuleringsregelingen, mogelijkheden om buiten de spits te reizen, thuiswerken of reizen met het OV. Ook spreken de partijen af kennis met elkaar en de werkgevers te delen, niet alleen op het gebied van slimme mobiliteit, maar ook praktische informatie over de werkzaamheden, de gevolgen voor het verkeer en omleidingsroutes.

Blijvend slim reizen

Doel van deze gezamenlijke inzet: een goed bereikbare werkgever, minder overlast voor medewerkers en minder druk op de A27. Niet alleen tijdens de werkzaamheden, maar ook daarna. Daarom is het belangrijk om niet alleen individuele reizigers te informeren en aan te spreken, maar ook collectief in te zetten op blijvende gedragsverandering via de werkgevers. Echt anders reizen is een opgave die over regiogrenzen heen gaat, daarom is het van belang om samen de schouders eronder zetten.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen