Knooppunt Hooipolder vervolg werkzaamheden bouwrijp maken

Luchtfoto met daarop een visualisatie van de toekomstige situatie op knooppunt Hooipolder. Op de voorgrond de nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 (richting Utrecht).Visualisatie van de toekomstige situatie op knooppunt Hooipolder. Op de voorgrond de nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 (richting Utrecht). Visualisatie: XKP
06-02-2023
4211 keer bekeken

In februari 2023 vervolgt Rijkswaterstaat de werkzaamheden voor het verwijderen van bomen rond knooppunt Hooipolder. Dit is nodig om het gebied klaar te maken voor de toekomstige uitbreiding van het knooppunt.

Werkzaamheden winter

De aannemer verwijdert vanaf 7 februari tot 15 maart 2023 bomen op een aantal locaties in de gemeente Geertruidenberg. Dit geldt voor een aantal bomen rondom knooppunt Hooipolder die weg moeten voor de uitbreiding van het knooppunt. Dit houdt in dat er werkzaamheden zijn in en om knooppunt Hooipolder, nabij de watertoren Raamsdonksveer en in de middenberm van de A59.

Kaart met daarop de locaties aangegeven waar bomen worden verwijderd
Werkzaamheden in uitvoering februari-maart 2023: Locatie A, B, C, D

Mogelijke verkeershinder

De werkzaamheden in en om knooppunt Hooipolder brengen enige verkeershinder met zich mee. We vragen weggebruikers om begrip voor de mogelijke hinder.

Hout zo duurzaam mogelijk afzetten 

Samen met Staatsbosbeheer geeft Rijkswaterstaat het gekapte hout een zo duurzaam mogelijke bestemming. Stammen die hiervoor geschikt zijn, gaan naar de meubelmakerij. Overig hout wordt, afhankelijk van de kwaliteit, gebruikt voor spaanplaatproductie, voor productie van karton en papier of voor biomassa-energie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen