Aanleg ondergrondse hoogspanningskabel zichtbaar bij Hooipolder

De graafmachine graaft brede sleuven langs de snelwegDe graafmachine graaft brede sleuven van wel 40m breed voor de aanleg van ondergrondse 150kv-hoogspanningskabels. Foto: studio Retouched
02-11-2022
2476 keer bekeken

Bij knooppunt Hooipolder is netbeheerder TenneT bezig met het aanleggen van een nieuwe ondergrondse hoogspanningskabel. Deze werkzaamheden zijn goed zichtbaar voor weggebruikers vanaf de A59 en de A27. Projectleider Arno Driessen van TenneT licht de werkzaamheden toe.

Driessen vertelt: “De bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbinding, die door Geertruidenberg en Raamsdonksveer loopt, komt gedeeltelijk ondergronds te liggen (lengte 5 km). Het gaat hierbij om 14 masten van de 150 kV-lijn naar Waalwijk die nu bovengronds zichtbaar zijn vanaf mastnummer 020 (langs de A27 aan de noordoostkant van Raamsdonksveer) tot het 150 kV-hoogspanningsstation Geertruidenberg.”

De graafmachine graaft brede sleuven langs de snelweg
De graafwerkzaamheden voor het ondergronds leggen van 150 kV-hoogspanningskabels zijn goed zichtbaar nabij knooppunt Hooipolder. Foto: studio Retouched.

Aannemer van der Lee is in september 2022 gestart met de werkzaamheden langs de A59 aan de overkant van de watertoren Geertruidenberg. De brede sleuven en dikke hoogspanningskabels zijn in het vrije veld goed zichtbaar voor weggebruikers. De graafwerkzaamheden zijn bedoeld voor het ondergronds leggen van de bestaande 150kv-hoogspanningsverbinding in de gemeente Geertruidenberg. Er is geen relatie met de wegverbreding A27 en de toekomstige aanpassing van knooppunt Hooipolder.

Zie: https://www.geertruidenberg.nl/verkabeling-150-kv-verbinding
en https://www.tennet.eu/nl/projecten/geertruidenberg-verkabeling-150-kv

Bekijk hieronder een animatie van TenneT over de verkabeling (ondergronds brengen van de bestaande bovengrondse 150 kv-verbinding) in de gemeente Geertruidenberg:

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen