Knooppunt Hooipolder klaargemaakt voor werkzaamheden

Bord knooppunt Hooipolder met op de voorgrond een stapel boomstammenBij knooppunt Hooipolder zijn we gestart met het bouwrijp maken van de grond. Foto: Studio Retouched
10-10-2022
3603 keer bekeken

Eind augustus is Rijkswaterstaat begonnen met het verwijderen van bomen rond knooppunt Hooipolder. Dit is nodig om het gebied rond het knooppunt klaar te maken voor de werkzaamheden aan het knooppunt die in 2023 van start gaan.

Aannemer Van den Broek verwijdert dit najaar tot uiterlijk 15 maart 2023 bomen op een aantal locaties in de gemeente Geertruidenberg. In september 2022 zijn de meeste bomen verwijderd die weg moeten voor de uitbreiding van knooppunt Hooipolder. De werkzaamheden in de strook groen tussen de A59 en de Zandput Raamsdonksveer zijn inmiddels afgerond. Hier stonden met name essen en eiken. Een flink aantal daarvan was vanwege boomziekte al dood. 

Luchtfoto met daarop de visualisatie van de toekomstige situatie op knooppunt Hooipolder. Op de voorgrond de nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 (richting Utrecht)
Visualisatie van de toekomstige situatie op knooppunt Hooipolder. Op de voorgrond de nieuwe verbindingsboog van de A59 naar de A27 (richting Utrecht). Visualisatie: XKP

Werkzaamheden najaar en winter 

Deze herfst en winter verwijdert de aannemer verder nog verschillende bomen in de gemeente Geertruidenberg, aan beide zijden van de Keizersveerbrug (gemeenten Geertruidenberg en Altena), aan beide zijden van de Merwedebrug (gemeente Gorinchem) en bij de aansluiting voor het?bedrijventerrein Groote Haar, direct ten noorden van Gorinchem. 

Hout zo duurzaam mogelijk afzetten 

Samen met Staatsbosbeheer geeft Rijkswaterstaat het gekapte hout een zo duurzaam mogelijke bestemming. Stammen die hiervoor geschikt zijn, gaan naar de meubelmakerij. Overig hout wordt, afhankelijk van de kwaliteit, gebruikt voor spaanplaatproductie, in de papierindustrie of voor biomassa-energie.

Bomen worden verwijderd bij de watertoren van Raamsdonksveer
Bomen worden verwijderd bij de watertoren van Raamsdonksveer. Foto: Studio Retouched

Meer weten? 

Meer weten over de wegwerkzaamheden aan het knooppunt Hooipolder en over de bomen die we verwijderen? Lees dit bericht.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen