Eerste pand gesloopt voor verbreding A27 Houten – Hooipolder

Een graafmachine naast het woonhuis aan de Jachtlaan in Hank.Van Drunen Sloopwerken is gestart met de sloop van een woonhuis en stallen aan Jachtlaan in Hank. Foto: Rijkswaterstaat
09-11-2020
5899 keer bekeken

In opdracht van Rijkswaterstaat is Van Drunen Sloopwerken op 9 november gestart met de sloop van een woonhuis en stallen aan Jachtlaan 36/36A in Hank. De sloop is noodzakelijk voor de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder.

Om de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder te verbreden, moet Rijkswaterstaat gebruikmaken van grond van derden. Daarom zijn we vroegtijdig gestart met het voeren van gesprekken om gronden/woningen te verwerven. Het gaat om ongeveer 300 dossiers, waarbij het grootste deel draait om het aankopen van gronden. In elf gevallen kopen we panden aan, zoals woonhuizen, schuren, loodsen, nutsvoorzieningen en het gebouw van Scouting Raamsdonksveer.

Een graafmachine tussen het puin van de panden aan de Jachtlaan in Hank.
De sloop van de panden aan de Jachtlaan in Hank is in volle gang. Foto: Rijkswaterstaat

Plaatselijke sloopbedrijven

Het woonhuis en de stallen aan Jachtlaan 36/36A in Hank zijn in september 2020 aangekocht door Rijkswaterstaat. Op speciaal verzoek van de eigenaren zijn we ruim voor de verbreding van de weg al begonnen met de sloop. Hiervoor hebben we plaatselijke sloopbedrijven benaderd. Met resultaat: Van Drunen Sloopwerken uit Werkendam voert het werk uit. 

Uitzondering

Overigens is de vroege sloop van het pand aan de Jachtlaan een uitzondering. De overige tien panden worden gesloopt door de aannemer die de wegverbreding uitvoert. Voor deze panden spreken we daarom ‘voortgezet gebruik’ af met de voormalige eigenaren of we schakelen een anti-kraak-organisatie in voor tijdelijke bewoning.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen