Vervolgonderzoek onderdoorgang Banneweg in Gorinchem

Een medewerker staand op een hoogwerker voert een inspectie uit aan de onderdoorgang van de Banneweg in GorinchemInspectie van de onderdoorgang Banneweg in Gorinchem. Foto: Arcadis
01-09-2020
8818 keer bekeken

In de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus hebben we opnieuw inspectie uitgevoerd aan de zuidelijke onderdoorgang van het viaduct Banneweg A27. Dit keer zijn we de buis ingegaan onder het kunstwerk Banneweg om de kwaliteit van de wandconstructie te onderzoeken.

Door middel van scans in de buis is bepaald waar de wapening van het kunstwerk zit. Ook zijn er boorkernen uit het beton afgenomen om de dikte van de constructie te bepalen. Het was een flinke operatie waarbij we 13 verkeersregelaars nodig hadden en de verkeersregelinstallaties tijdelijk waren uitgeschakeld. Mede dankzij de goede voorbereiding van alle betrokken partijen is alles goed en volgens planning verlopen.  

Op basis van de onderzoeksresultaten wordt bepaald of de huidige constructie van het kunstwerk sterk genoeg is voor de uitbreiding van de A27 Houten - Hooipolder.

Verkeersregelaars op de weg die is afgezet met verkeerskegels en hekken
13 verkeersregelaars leidden het verkeer in goede banen. Foto: Arcadis

Onderzoek ter voorbereiding  

Ter voorbereiding op de verbreding van de A27 Houten - Hooipolder doen we verschillende onderzoeken naar de technische staat van verschillende bruggen en viaducten. Begin juli 2020 werd de onderdoorgang Banneweg – onder de A27 in Gorinchem – al nader geïnspecteerd, waarbij het onderzoek zich richtte op dakconstructie van de onderdoorgang

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen