Raad van State behandelt beroepen tracébesluit en saneringsbesluit

Verkeer op de A27
11-03-2020
6325 keer bekeken

De Raad van State behandelde op 2, 3 en 4 maart 2020 de ingediende beroepen tegen het tracébesluit en het saneringsbesluit voor verbreding van de A27. De Raad van State doet naar verwachting voor de zomer uitspraak.

45 beroepen zijn behandeld

Tussen 11 januari en 21 februari 2019 konden belanghebbenden beroep aantekenen tegen het tracébesluit (TB) en het saneringsbesluit (SB) voor de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Oorspronkelijk werden er 47 beroepen ingediend. Rijkswaterstaat heeft alle beroepen doorgenomen en namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat een verweerschrift opgesteld. Daarin geven we aan waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

Uitspraak Raad van State

Twee beroepen zijn op het laatste moment teruggetrokken. Tijdens de zittingsdagen behandelde de Raad van State daarom 45 beroepen. De bezwaarmakers kregen gelegenheid om hun verhaal te verduidelijken. Een afgevaardigde van het ministerie gaf toelichting op het verweerschrift. Naar verwachting doet de Raad van State voor de zomer uitspraak. Dan wordt duidelijk of het TB en het SB onherroepelijk zijn of dat er nog aanpassingen nodig zijn.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen