De A27 wordt beter!

Rijkswaterstaat verbetert de A27 om het aantal files te verminderen. Tussen knooppunt Houten en Hooipolder vinden er daarom werkzaamheden plaats. Een intensieve klus, waar we minstens 8 jaar mee bezig zijn. Houd rekening met verkeershinder. Ons advies? Reis anders en vermijd de piekmomenten. Zo voorkomen we samen extra drukte tijdens de wegwerkzaamheden. 

 

 


 

 

Voorjaar 2024

Vanaf eind maart 2024 gaan we groot onderhoud uitvoeren aan het asfalt tussen Everdingen en Hooipolder.

Dat betekent in 2024 10 weekenden werk aan de weg, met een gedeeltelijke afsluiting.  In 2025 volgen meer werkzaamheden. Bekijk voor een gedetailleerd overzicht van de werkzaamheden en maatregelen de kaart met werkzaamheden.

→ Bekijk werkzaamheden

Wat gaan we dit jaar doen?

In 2024 starten we met de eerste werkzaamheden aan de weg. Wat gaat er allemaal gebeuren? Hieronder vind je de eerste werkzaamheden. Kijk voor een volledig overzicht op de pagina planning.

→ Bekijk planning

Vanaf voorjaar 2024

Asfalt vervangen tussen Everdingen en Hooipolder.

Najaar 2024

Start werkzaamheden knooppunt Hooipolder.

 

Reisalternatieven

De komende jaren zal het vanwege de werkzaamheden extra druk zijn op de A27 tussen Houten en Hooipolder. Check voor vertrek de verkeersinformatie en reis op rustige momenten. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan en geef je de ruimte aan reizigers die geen keuze hebben om op een ander moment te rijden.

Check je route

Kijk op de website a27houtenhooipolder.nl of op VanAnaarBeter.nl waar er werkzaamheden langs de route zijn en welke hinder deze opleveren.

Reis buiten de spits

Pak je de auto, reis dan buiten de spits. Ga pas na 10.00 uur op pad en rijd voor 15.00 uur of na 19.00 uur weer terug. Check van tevoren de drukte op de weg. 

Neem de fiets

Woon je niet zo ver van je werk? Pak dan de fiets of e-bike. Dat is duurzaam, goedkoop en gezond. Met een e-bike overbrug je al gauw een afstand tot zo’n 25 km.

Werk thuis

Hoef je niet per se naar kantoor? Werk dan thuis. Dat scheelt tijd, geld en het is goed voor het milieu. Zorg voor een goed ingerichte werkplek waar je ongestoord aan de slag kunt.

Kies bewust

Je hoeft niet steeds voor hetzelfde alternatief te kiezen, maar kunt hierin variëren. Zo kun je de ene dag thuiswerken en de andere dag buiten de spits reizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom verbeteren we de A27?

In onderstaande animatie leggen we uit waarom we werkzaamheden uitvoeren, wat we gaan doen en wat dit voor jou als weggebruiker betekent.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over de A27

 

 

 

 

 

Betrokken partijen

 

 

 

 

 
 
Cookie-instellingen