Startsein voor verleggen watertransportleiding Oasen

16-10-2019
1307 keer bekeken

Op de A27 tussen het knooppunt Hooipolder en Houten staan automobilisten vaak in de file. Rijkswaterstaat verbreedt de A27 om de doorstroming te verbeteren. Zo verminderen we de files en het sluipverkeer in de regio.

Wilt u op de hoogte blijven?

Abonneer u op de nieuwsbrief

 
 

Rijkswaterstaat en drinkwaterbedrijf Oasen hebben op 9 oktober 2019 de projectovereenkomst (POS) getekend voor het verleggen van een 6 kilometer lange watertransportleiding langs de A27. Dit betekent dat Oasen kan starten met de verlegging van deze leiding.

Voor de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder moeten flink wat kabels en leidingen worden verlegd. Een van die leidingen is de watertransportleiding van Oasen: een gietijzeren buis met een doorsnede van 70 centimeter. ‘Door de verbreding moet Oasen deze leiding op 3 locaties langs de snelweg A27 verleggen’, legt Hans van de Wijgert, adviseur kabels en leidingen bij Rijkswaterstaat, uit. ‘Het gaat daarbij om 3 stukken leiding verspreid over 6 kilometer snelweg tussen aansluiting Noordeloos en aansluiting Lexmond.'

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen